We zijn weer een week verder en gelukkig zijn er nog meer onderdelen aangekomen! Deze week wat belangrijke onderdelen voor het visuele gedeelte van Sterrenstof, de cameras!

Cameras

Dit zijn Sony IMX291 CMOS sensoren, deze hebben erg goede lichtbehandeling, de lensjes zijn 1.7mm fisheyes die als het goed is een 180 graden beeld gaan opleveren. Het bordje dat erbij zit om alles aan te sturen is wat vaag en daar ben ik de komende week dan ook mee bezig met uit te zoeken hoe we deze het beste kunnen toepassen.

Verwacht dus komende week de eerste fotos uit deze sensoren!

Daarnaast zijn ook de behuizingen voor deze cameras binnen.

Behuizingen

Hier passen de camera modules in, zolang ik niet de plastic bij-elkaar houd dingen gebruik die meegeleverd werden. Deze behuizingen zullen nog wel weersbestendig moeten worden gemaakt.

Omdat we graag willen weten waar de cameras heenkijken heb ik een begin gemaakt met de pss-compass software. Deze software neemt een plaatje (of later eventueel een radiosignaal) en probeert daaruit op te maken waar de camera naar kijkt.

Hiervoor ben ik momenteel nog bezig met het graphics formaat dat ik wil gebruiken te implementeren, namelijk PNM. Daarna kan begonnen worden met de edge detection en het vinden van sterren.

Als ik dat aan de praat heb zal ik van jullie ook wat hulp nodig hebben, stay tuned voor de blog post van volgende week!

Op het radio vlak wacht ik helaas nog steeds op de juiste connectors, ik hoop dat die ook snel binnenkomen.